Free Cell Solitaire
Solitaire ClassicSolitaire Classic Spider SolitaireSpider Solitaire Solitaire Story Tripeaks 4Solitaire Story Tripeaks 4 Golf SolitaireGolf Solitaire Solitaire SwiftSolitaire Swift SolitaireSolitaire Crescent Solitaire 2Crescent Solitaire 2 Classic Solitaire BlueClassic Solitaire Blue Golden Spider SolitaireGolden Spider Solitaire Cafe SolitaireCafe Solitaire Spider Solitaire BlueSpider Solitaire Blue Uno OnlineUno Online FreeCell Solitaire ClassicFreeCell Solitaire Classic Classic Solitaire DeluxeClassic Solitaire Deluxe Crescent SolitaireCrescent Solitaire Solitaire Story - TriPeaks 3Solitaire Story - TriPeaks 3 Solitaire Quest PyramidSolitaire Quest Pyramid Card SolitaireCard Solitaire Dog Puzzle Story 3Dog Puzzle Story 3 Brawl HeroBrawl Hero Cut The Rope: ExperimentsCut The Rope: Experiments KrisMas Mahjong 2KrisMas Mahjong 2 Vex 3 xmasVex 3 xmas Parking RushParking Rush Dynamons 6Dynamons 6 Melodic TilesMelodic Tiles Bubble ShooterBubble Shooter Mahjong ConnectMahjong Connect Kris MahjongKris Mahjong Mahjong TitansMahjong Titans Mahjong DimensionsMahjong Dimensions Gorillaz TilesGorillaz Tiles Fireboy and Watergirl 1: Forest TempleFireboy and Watergirl 1: Forest Temple BlocksBlocks Butterfly KyodaiButterfly Kyodai Mahjong ClassicMahjong Classic Jewels Blitz 4Jewels Blitz 4 Garden TalesGarden Tales Bubble Shooter HDBubble Shooter HD Smarty Bubbles X-mas EditionSmarty Bubbles X-mas Edition Fruit ConnectFruit Connect Pet ConnectPet Connect Words of WondersWords of Wonders Bubble Shooter World CupBubble Shooter World Cup Mahjong Dark Dimension: Triple TimeMahjong Dark Dimension: Triple Time MahJongg AlchemyMahJongg Alchemy KrisMas MahjongKrisMas Mahjong Block BlastBlock Blast Jewels Blitz 5Jewels Blitz 5 Mahjong TowerMahjong Tower Fireboy and Watergirl 2: Light TempleFireboy and Watergirl 2: Light Temple

Free Cell Solitaire

3.7
27.617 szavazatok

Az Admirális Pasziánsz egy nyílt kártyajáték. Ez azt jelenti, hogy ebben a játékban az összes kártyát fel kell fordítani. Gondosan vegye szemügyre a kártyák sorrendjét, és taktikusan rendezze el őket érték és szín szerint. A cél az ászok megtalálása, és az összes kártya növekvő sorrendben történő áthelyezése a négy alapba.

Az Admirális Pasziánsz szabályai – Előkészületek

Ezt a taktikai gondolkodós játékot egyetlen 52-lapos kártyapaklival játsszák. A kártyalapok felfordítva, nyolc oszlopba rendezve kerülnek leosztásra. A játék a tabló kialakításához a pakli összes lapját felhasználja, vagyis nem marad az asztalon talon.

Hogyan kell játszani az Admirális Pasziánsz játékot?

A cél az összes kártya eltávolítása, és szín valamint érték alapján történő elrendezésük. A tablón belül egyenként vagy sorozatokként is felvehet kártyákat. A kártyákat csökkenő sorrendben (király-királynő-bubi-10-9-8-7-6-5-4-3-2-ász) helyezze egymásra, úgy, hogy a piros és a fekete kártyalapok felváltva következzenek egymás után. A tablón belül a szín nem számít.

A tabló felett nyolc üres rekesz látható: négy zöld színű rekesz a bal oldalon, és négy kék színű a jobb oldalon. A kék rekeszek az alappaklik. Találja meg az ászokat, és helyezze őket ide a kártyák színenként, az ásztól a királyig tartó, növekvő sorrendben történő eltávolításának megkezdése érdekében.

A zöld rekeszek a szabad rekeszek. Ezek a rekeszek nagyon fontosak lesznek a kártyák tablóban történő mozgatásánál. Ezeket a rekeszeket legfeljebb négy olyan kártya tárolására, valamint a tablóból történő eltávolítására használhatja, amelyekre pillanatnyilag nincsen szüksége a tablóban.

Bár így félretehet bizonyos kártyákat az útból, a kártyáknak a szabad rekeszekbe való helyezése korlátozza is a lehetőségeit. Ha egy rekesz foglalt, a játékasztalon belül csak négy kártyából álló sorozatot helyezhet át. Minden szabad rekeszt elfoglaló további kártyával a játékasztalon mozgatható kártyák száma eggyel csökken. Ha az összes szabad rekeszbe került már kártya, akkor egyszerre csak egy kártya helyezhető át.

Admirális Pasziánsz szabályok – Visszavonási lehetőség nélkül

Az Admirális számos változata visszavonási lehetőséggel játszható, amellyel a játékos egy vagy több lépését is visszavonhatja, vagy akár a teljes kört visszaállíthatja az elejére. Ez a változat nem teszi lehetővé ezt, ami nehezebbé teszi a játék végigjátszását. A visszavonási lehetőség hiánya a játékost minden egyes lépésének alapos megfontolására kényszeríti. Nézzük, végig tud-e játszani egy hibátlan kört!

Mi az Admirális Pasziánsz története?

Az Admirális egy viszonylag új játék, amelyet hivatalosan Paul Alfille alkotott meg az 1970-es években. Egy régebbi, Eight Off nevű játékon alapul, amely nagyon hasonlít az Admirálisra, azzal a különbséggel, hogy itt a kártyák szín szerint épülnek be a tablóba, tehát a piros és fekete lapok nem felváltva követik egymást. Ez a régebbi változat ma pékjátszma néven is ismert.

Az Illinois-i Egyetem orvostanhallgatójaként Alfille elhatározta, hogy az egyetem PLATO számítástechnikai rendszerén, a TUTOR programozási nyelven készíti el a játékot, amely egyszerű monokróm képekben tette lehetővé számára a játékkártyák megjelenítését. Ezenkívül, Alfille verziójában a játékosok 8 helyett 4 és 10 közötti számú oszloppal játszhatták a játékot. Így maguk dönthettek a játék nehézségéről, az 1 és 10 közötti számú szabad rekesz használatával.

Az Admirális általános, jelenleg elterjedt változata csak 1995-től vált szélesebb körben ismertté, amikor a játékot alapfunkcióként kezdték kínálni és népszerűsíteni a Windows operációs rendszerek.

Ki készítette az Admirális Pasziánszt?

A játéknak ezt a kiadását az Arkadium készítette.

Vezetés
Használj egeret