Free Cell Solitaire
Solitaire ClassicSolitaire Classic Spider SolitaireSpider Solitaire Solitaire Story Tripeaks 4Solitaire Story Tripeaks 4 Golf SolitaireGolf Solitaire Solitaire SwiftSolitaire Swift Crescent Solitaire 2Crescent Solitaire 2 Cafe SolitaireCafe Solitaire SolitaireSolitaire Classic Solitaire BlueClassic Solitaire Blue Solitaire Story - TriPeaks 3Solitaire Story - TriPeaks 3 FreeCell Solitaire ClassicFreeCell Solitaire Classic Crescent SolitaireCrescent Solitaire Golden Spider SolitaireGolden Spider Solitaire Spider Solitaire BlueSpider Solitaire Blue Uno OnlineUno Online Classic Solitaire DeluxeClassic Solitaire Deluxe Solitaire Quest PyramidSolitaire Quest Pyramid Master SolitaireMaster Solitaire Bubble Shooter HD 3Bubble Shooter HD 3 Football Superstars 2024Football Superstars 2024 Machine City BallsMachine City Balls Idle Merge Car and RaceIdle Merge Car and Race ASMR Beauty TreatmentASMR Beauty Treatment Bubble LettersBubble Letters Bubble ShooterBubble Shooter Mahjong ConnectMahjong Connect Kris MahjongKris Mahjong Mahjong TitansMahjong Titans Mahjong DimensionsMahjong Dimensions Gorillaz TilesGorillaz Tiles Mahjong ClassicMahjong Classic Butterfly KyodaiButterfly Kyodai Garden TalesGarden Tales Bubble Shooter HDBubble Shooter HD Jewels Blitz 4Jewels Blitz 4 BlocksBlocks Fireboy and Watergirl 1: Forest TempleFireboy and Watergirl 1: Forest Temple Words of WondersWords of Wonders Bubble Shooter World CupBubble Shooter World Cup Fruit ConnectFruit Connect Pet ConnectPet Connect Jewels Blitz 5Jewels Blitz 5 Mahjong Connect DeluxeMahjong Connect Deluxe Mahjong Dark Dimension: Triple TimeMahjong Dark Dimension: Triple Time Smarty Bubbles X-mas EditionSmarty Bubbles X-mas Edition Block BlastBlock Blast Mahjong TowerMahjong Tower Jewels Blitz 6Jewels Blitz 6 MahJongg AlchemyMahJongg Alchemy Mergest KingdomMergest Kingdom Tiles of The SimpsonsTiles of The Simpsons

Free Cell Solitaire

3.7
30.420 szavazatok

Az Admirális Pasziánsz egy nyílt kártyajáték. Ez azt jelenti, hogy ebben a játékban az összes kártyát fel kell fordítani. Gondosan vegye szemügyre a kártyák sorrendjét, és taktikusan rendezze el őket érték és szín szerint. A cél az ászok megtalálása, és az összes kártya növekvő sorrendben történő áthelyezése a négy alapba.

Az Admirális Pasziánsz szabályai – Előkészületek

Ezt a taktikai gondolkodós játékot egyetlen 52-lapos kártyapaklival játsszák. A kártyalapok felfordítva, nyolc oszlopba rendezve kerülnek leosztásra. A játék a tabló kialakításához a pakli összes lapját felhasználja, vagyis nem marad az asztalon talon.

Hogyan kell játszani az Admirális Pasziánsz játékot?

A cél az összes kártya eltávolítása, és szín valamint érték alapján történő elrendezésük. A tablón belül egyenként vagy sorozatokként is felvehet kártyákat. A kártyákat csökkenő sorrendben (király-királynő-bubi-10-9-8-7-6-5-4-3-2-ász) helyezze egymásra, úgy, hogy a piros és a fekete kártyalapok felváltva következzenek egymás után. A tablón belül a szín nem számít.

A tabló felett nyolc üres rekesz látható: négy zöld színű rekesz a bal oldalon, és négy kék színű a jobb oldalon. A kék rekeszek az alappaklik. Találja meg az ászokat, és helyezze őket ide a kártyák színenként, az ásztól a királyig tartó, növekvő sorrendben történő eltávolításának megkezdése érdekében.

A zöld rekeszek a szabad rekeszek. Ezek a rekeszek nagyon fontosak lesznek a kártyák tablóban történő mozgatásánál. Ezeket a rekeszeket legfeljebb négy olyan kártya tárolására, valamint a tablóból történő eltávolítására használhatja, amelyekre pillanatnyilag nincsen szüksége a tablóban.

Bár így félretehet bizonyos kártyákat az útból, a kártyáknak a szabad rekeszekbe való helyezése korlátozza is a lehetőségeit. Ha egy rekesz foglalt, a játékasztalon belül csak négy kártyából álló sorozatot helyezhet át. Minden szabad rekeszt elfoglaló további kártyával a játékasztalon mozgatható kártyák száma eggyel csökken. Ha az összes szabad rekeszbe került már kártya, akkor egyszerre csak egy kártya helyezhető át.

Admirális Pasziánsz szabályok – Visszavonási lehetőség nélkül

Az Admirális számos változata visszavonási lehetőséggel játszható, amellyel a játékos egy vagy több lépését is visszavonhatja, vagy akár a teljes kört visszaállíthatja az elejére. Ez a változat nem teszi lehetővé ezt, ami nehezebbé teszi a játék végigjátszását. A visszavonási lehetőség hiánya a játékost minden egyes lépésének alapos megfontolására kényszeríti. Nézzük, végig tud-e játszani egy hibátlan kört!

Mi az Admirális Pasziánsz története?

Az Admirális egy viszonylag új játék, amelyet hivatalosan Paul Alfille alkotott meg az 1970-es években. Egy régebbi, Eight Off nevű játékon alapul, amely nagyon hasonlít az Admirálisra, azzal a különbséggel, hogy itt a kártyák szín szerint épülnek be a tablóba, tehát a piros és fekete lapok nem felváltva követik egymást. Ez a régebbi változat ma pékjátszma néven is ismert.

Az Illinois-i Egyetem orvostanhallgatójaként Alfille elhatározta, hogy az egyetem PLATO számítástechnikai rendszerén, a TUTOR programozási nyelven készíti el a játékot, amely egyszerű monokróm képekben tette lehetővé számára a játékkártyák megjelenítését. Ezenkívül, Alfille verziójában a játékosok 8 helyett 4 és 10 közötti számú oszloppal játszhatták a játékot. Így maguk dönthettek a játék nehézségéről, az 1 és 10 közötti számú szabad rekesz használatával.

Az Admirális általános, jelenleg elterjedt változata csak 1995-től vált szélesebb körben ismertté, amikor a játékot alapfunkcióként kezdték kínálni és népszerűsíteni a Windows operációs rendszerek.

Ki készítette az Admirális Pasziánszt?

A játéknak ezt a kiadását az Arkadium készítette.

Vezetés
Használj egeret