Free Cell Solitaire

Solitaire ClassicSolitaire Classic Spider SolitaireSpider Solitaire SolitaireSolitaire Golf SolitaireGolf Solitaire Solitaire SwiftSolitaire Swift Classic Solitaire BlueClassic Solitaire Blue Crescent Solitaire 2Crescent Solitaire 2 Golden Spider SolitaireGolden Spider Solitaire FreeCell Solitaire ClassicFreeCell Solitaire Classic Crescent SolitaireCrescent Solitaire Solitaire Quest PyramidSolitaire Quest Pyramid Cafe SolitaireCafe Solitaire Uno OnlineUno Online Classic Solitaire DeluxeClassic Solitaire Deluxe Spider Solitaire BlueSpider Solitaire Blue Master SolitaireMaster Solitaire Card SolitaireCard Solitaire Solitaire Daily ChallengeSolitaire Daily Challenge Bubbles & Hungry DragonBubbles & Hungry Dragon Mob ControlMob Control Instadiva Kylie Dress UpInstadiva Kylie Dress Up Dig ThisDig This World PuzzleWorld Puzzle Bubble ShooterBubble Shooter Mahjong ConnectMahjong Connect Kris MahjongKris Mahjong Mahjong TitansMahjong Titans Gorillaz TilesGorillaz Tiles Mahjong DimensionsMahjong Dimensions Smarty Bubbles X-mas EditionSmarty Bubbles X-mas Edition Fireboy and Watergirl 1: Forest TempleFireboy and Watergirl 1: Forest Temple Jewels Blitz 4Jewels Blitz 4 Butterfly KyodaiButterfly Kyodai BlocksBlocks Garden TalesGarden Tales Fruit ConnectFruit Connect Jewels Blitz 5Jewels Blitz 5 Bubble Shooter HDBubble Shooter HD Pet ConnectPet Connect Solitaire Farm: SeasonsSolitaire Farm: Seasons Solitaire Story - TriPeaks 2Solitaire Story - TriPeaks 2 Mahjong ClassicMahjong Classic Candy RiddlesCandy Riddles Mergest KingdomMergest Kingdom MahJongg AlchemyMahJongg Alchemy Bubble Shooter World CupBubble Shooter World Cup Mahjong Dark Dimension: Triple TimeMahjong Dark Dimension: Triple Time KrisMas MahjongKrisMas Mahjong Slice It AllSlice It All Fireboy and Watergirl 2: Light TempleFireboy and Watergirl 2: Light Temple Mahjong TowerMahjong Tower
Free Cell Solitaire
3.8
22.425 szavazatok
Az Admirális Pasziánsz egy nyílt kártyajáték. Ez azt jelenti, hogy ebben a játékban az összes kártyát fel kell fordítani. Gondosan vegye szemügyre a kártyák sorrendjét, és taktikusan rendezze el őket érték és szín szerint. A cél az ászok megtalálása, és az összes kártya növekvő sorrendben történő áthelyezése a négy alapba.

Az Admirális Pasziánsz szabályai – Előkészületek
Ezt a taktikai gondolkodós játékot egyetlen 52-lapos kártyapaklival játsszák. A kártyalapok felfordítva, nyolc oszlopba rendezve kerülnek leosztásra. A játék a tabló kialakításához a pakli összes lapját felhasználja, vagyis nem marad az asztalon talon.

Hogyan kell játszani az Admirális Pasziánsz játékot?
A cél az összes kártya eltávolítása, és szín valamint érték alapján történő elrendezésük. A tablón belül egyenként vagy sorozatokként is felvehet kártyákat. A kártyákat csökkenő sorrendben (király-királynő-bubi-10-9-8-7-6-5-4-3-2-ász) helyezze egymásra, úgy, hogy a piros és a fekete kártyalapok felváltva következzenek egymás után. A tablón belül a szín nem számít.

A tabló felett nyolc üres rekesz látható: négy zöld színű rekesz a bal oldalon, és négy kék színű a jobb oldalon. A kék rekeszek az alappaklik. Találja meg az ászokat, és helyezze őket ide a kártyák színenként, az ásztól a királyig tartó, növekvő sorrendben történő eltávolításának megkezdése érdekében.

A zöld rekeszek a szabad rekeszek. Ezek a rekeszek nagyon fontosak lesznek a kártyák tablóban történő mozgatásánál. Ezeket a rekeszeket legfeljebb négy olyan kártya tárolására, valamint a tablóból történő eltávolítására használhatja, amelyekre pillanatnyilag nincsen szüksége a tablóban.

Bár így félretehet bizonyos kártyákat az útból, a kártyáknak a szabad rekeszekbe való helyezése korlátozza is a lehetőségeit. Ha egy rekesz foglalt, a játékasztalon belül csak négy kártyából álló sorozatot helyezhet át. Minden szabad rekeszt elfoglaló további kártyával a játékasztalon mozgatható kártyák száma eggyel csökken. Ha az összes szabad rekeszbe került már kártya, akkor egyszerre csak egy kártya helyezhető át.

Admirális Pasziánsz szabályok – Visszavonási lehetőség nélkül
Az Admirális számos változata visszavonási lehetőséggel játszható, amellyel a játékos egy vagy több lépését is visszavonhatja, vagy akár a teljes kört visszaállíthatja az elejére. Ez a változat nem teszi lehetővé ezt, ami nehezebbé teszi a játék végigjátszását. A visszavonási lehetőség hiánya a játékost minden egyes lépésének alapos megfontolására kényszeríti. Nézzük, végig tud-e játszani egy hibátlan kört!

Mi az Admirális Pasziánsz története?
Az Admirális egy viszonylag új játék, amelyet hivatalosan Paul Alfille alkotott meg az 1970-es években. Egy régebbi, Eight Off nevű játékon alapul, amely nagyon hasonlít az Admirálisra, azzal a különbséggel, hogy itt a kártyák szín szerint épülnek be a tablóba, tehát a piros és fekete lapok nem felváltva követik egymást. Ez a régebbi változat ma pékjátszma néven is ismert.

Az Illinois-i Egyetem orvostanhallgatójaként Alfille elhatározta, hogy az egyetem PLATO számítástechnikai rendszerén, a TUTOR programozási nyelven készíti el a játékot, amely egyszerű monokróm képekben tette lehetővé számára a játékkártyák megjelenítését. Ezenkívül, Alfille verziójában a játékosok 8 helyett 4 és 10 közötti számú oszloppal játszhatták a játékot. Így maguk dönthettek a játék nehézségéről, az 1 és 10 közötti számú szabad rekesz használatával.

Az Admirális általános, jelenleg elterjedt változata csak 1995-től vált szélesebb körben ismertté, amikor a játékot alapfunkcióként kezdték kínálni és népszerűsíteni a Windows operációs rendszerek.

Ki készítette az Admirális Pasziánszt?
A játéknak ezt a kiadását az Arkadium készítette.
Vezetés
Használj egeret

Free Cell Solitaire Walkthrough

Nem található videó.