Spider Solitaire
Solitaire ClassicSolitaire Classic Classic Solitaire DeluxeClassic Solitaire Deluxe Tingly SolitaireTingly Solitaire Solitaire Story Tripeaks 4Solitaire Story Tripeaks 4 Golf SolitaireGolf Solitaire Arkadium Spider SolitaireArkadium Spider Solitaire Cafe SolitaireCafe Solitaire Solitaire Quest PyramidSolitaire Quest Pyramid Poker WorldPoker World BlackjackBlackjack Free Cell SolitaireFree Cell Solitaire Kings and Queens Solitaire TriPeaksKings and Queens Solitaire TriPeaks Classic Solitaire BlueClassic Solitaire Blue Solitaire GardenSolitaire Garden Solitaire SwiftSolitaire Swift Crescent Solitaire 2Crescent Solitaire 2 SolitaireSolitaire Microsoft Solitaire CollectionMicrosoft Solitaire Collection DodgeballDodgeball Tile Guru Match FunTile Guru Match Fun Solitaire Mahjong Classic 2Solitaire Mahjong Classic 2 Bubble ShooterBubble Shooter Mahjong ConnectMahjong Connect Kris MahjongKris Mahjong Mahjong TitansMahjong Titans Mahjong DimensionsMahjong Dimensions Gorillaz TilesGorillaz Tiles Fireboy and Watergirl 1: Forest TempleFireboy and Watergirl 1: Forest Temple BlocksBlocks Butterfly KyodaiButterfly Kyodai Bubble Shooter HDBubble Shooter HD Jewels Blitz 4Jewels Blitz 4 Garden TalesGarden Tales Smarty Bubbles X-mas EditionSmarty Bubbles X-mas Edition Mahjong ClassicMahjong Classic Fruit ConnectFruit Connect Pet ConnectPet Connect Jewels Blitz 5Jewels Blitz 5 Words of WonderWords of Wonder Bubble Shooter World CupBubble Shooter World Cup Mahjong Dark Dimension: Triple TimeMahjong Dark Dimension: Triple Time Jewels Blitz 6Jewels Blitz 6 Solitaire Story - TriPeaks 2Solitaire Story - TriPeaks 2 Vega Mix 2: Mystery Of IslandVega Mix 2: Mystery Of Island Block BlastBlock Blast Mahjong Connect DeluxeMahjong Connect Deluxe Mergest KingdomMergest Kingdom MahJongg AlchemyMahJongg Alchemy Tiles of The SimpsonsTiles of The Simpsons Candy RiddlesCandy Riddles Master Qwan's MahjonggMaster Qwan's Mahjongg

Spider Solitaire

2.3
73.865 szavazatok

A Spider pasziánsz egy klasszikus kártyajáték az 1940-es évek végéről. A Spider pasziánszt egy, kettő vagy négy színnel játszhatod. Rendezd a kártyákat csökkenő sorrendbe, és próbáld meg őket színek szerint párosítani. A befejezett színek eltűnnek a tablóról. El tudod tüntetni az összes kártyát?

Hogyan kell a Spider pasziánszt játszani?

Ebben a pasziánszjátékban tíz sor kártya alkotja a tablót. A legfelső lap képpel felfelé van az asztalon, a többi kártya pedig képpel lefelé. A cél az összes kártya eltávolítása az asztalról.

Hogyan kell a kártyákat mozgatni a Spider pasziánszban?

A játékos a kártyákat úgy mozgathatja, hogy megérintéssel vagy rákattintással kiválasztja. Húzd a kártyát egy másik oszlopba, hogy a tetejére helyezd. A kártyákat csökkenő sorrendben kell egymásra rakni (magastól az alacsonyig), a királytól kezdve az ászig. Nem hagyhatsz ki egyetlen számot sem!

A kártyák egymásra helyezéséhez csak a szám számít – az összes színt összekeverheted. Ez azt jelenti, hogy olyan sorozatokat készíthetsz, mint például hat káró – öt kőr – négy pikk. A Klondike pasziánsszal ellentétben nem kell váltogatnod a piros és a fekete színeket.

Ha csak lehet, a legjobb, ha a kártyákat színenként halmozod fel. Ha a szín megegyezik, és a számsor teljes, egyszerre több kártyát is felvehetsz. Tehát felvehetsz egy káró 6–5–4-ből álló készletet, ha megérinted a hatost, és a köteget bármely színű hetesre húzod (lehetőleg káróra, ha rendelkezésre áll).

Hogyan lehet eltűntetni a kártyákat a Spider pasziánszban?

A kártyák eltüntetéséhez a szín is fontos. Csak a megfelelő sorrendben egymásra rakott teljes színsor távolítható el a tablóról. A befejezett színek automatikusan eltűnnek, amint ráteszed az utolsó kártyá(ka)t.

Hogyan húzz új kártyákat a Spider pasziánszban?

A játék kezdésekor 54 kártya van a tablón. A maradék 50 kártya alkotja a tartalék kártyapaklit. Ha elfogynak a lépéseid, megérintheted ezt a paklit, hogy új tíz kártyából álló sort osszon ki. Minden oszlop felső kártyáját egy új kártya fedi.

Nem oszthatsz új kártyákat, ha a tíz oszlop közül bármelyik üres. A Spider egyes verzióiban csak királyt tehetsz egy üres nyílásba. Ebben a játékban azonban bármilyen kártya használható. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ebben a játékban egyetlen lépést sem lehet visszavonni, ezért alaposan nézd meg, mielőtt cselekszel!

Mikor jelent meg a Spider pasziánsz?

Ez a játék 2021. október 11-én jelent meg.

Ki készítette a Spider pasziánszt?

A Spider pasziánszt a Famobi játékfejlesztő készítette.