Spider Solitaire
Solitaire ClassicSolitaire Classic Classic Solitaire DeluxeClassic Solitaire Deluxe Tingly SolitaireTingly Solitaire Solitaire Story Tripeaks 4Solitaire Story Tripeaks 4 Golf SolitaireGolf Solitaire Cafe SolitaireCafe Solitaire Arkadium Spider SolitaireArkadium Spider Solitaire Poker WorldPoker World Solitaire Quest PyramidSolitaire Quest Pyramid BlackjackBlackjack Free Cell SolitaireFree Cell Solitaire Kings and Queens Solitaire TriPeaksKings and Queens Solitaire TriPeaks Solitaire SwiftSolitaire Swift Solitaire GardenSolitaire Garden Microsoft Solitaire CollectionMicrosoft Solitaire Collection Crescent Solitaire 2Crescent Solitaire 2 Solitaire Story - TriPeaks 3Solitaire Story - TriPeaks 3 SolitaireSolitaire Bubble ShooterBubble Shooter Mahjong ConnectMahjong Connect Kris MahjongKris Mahjong Mahjong DimensionsMahjong Dimensions Mahjong TitansMahjong Titans Gorillaz TilesGorillaz Tiles Butterfly KyodaiButterfly Kyodai Fireboy and Watergirl 1: Forest TempleFireboy and Watergirl 1: Forest Temple Mahjong ClassicMahjong Classic Bubble Shooter HDBubble Shooter HD BlocksBlocks Garden TalesGarden Tales Words of WondersWords of Wonders Jewels Blitz 4Jewels Blitz 4 Bubble Shooter World CupBubble Shooter World Cup Fruit ConnectFruit Connect Jewels Blitz 5Jewels Blitz 5 Mahjong Dark Dimension: Triple TimeMahjong Dark Dimension: Triple Time Mahjong Connect DeluxeMahjong Connect Deluxe Pet ConnectPet Connect Smarty Bubbles X-mas EditionSmarty Bubbles X-mas Edition Mergest KingdomMergest Kingdom Mahjong TowerMahjong Tower Block BlastBlock Blast Jewels Blitz 6Jewels Blitz 6 Nose HospitalNose Hospital MahJongg AlchemyMahJongg Alchemy Pop AdventurePop Adventure KrisMas MahjongKrisMas Mahjong Tiles of The SimpsonsTiles of The Simpsons Farm Match Seasons 2Farm Match Seasons 2 Bubble Shooter Pro 3Bubble Shooter Pro 3 Master Qwan's MahjonggMaster Qwan's Mahjongg

Spider Solitaire

3
61.553 szavazatok

A Spider pasziánsz egy klasszikus kártyajáték az 1940-es évek végéről. A Spider pasziánszt egy, kettő vagy négy színnel játszhatod. Rendezd a kártyákat csökkenő sorrendbe, és próbáld meg őket színek szerint párosítani. A befejezett színek eltűnnek a tablóról. El tudod tüntetni az összes kártyát?

Hogyan kell a Spider pasziánszt játszani?

Ebben a pasziánszjátékban tíz sor kártya alkotja a tablót. A legfelső lap képpel felfelé van az asztalon, a többi kártya pedig képpel lefelé. A cél az összes kártya eltávolítása az asztalról.

Hogyan kell a kártyákat mozgatni a Spider pasziánszban?

A játékos a kártyákat úgy mozgathatja, hogy megérintéssel vagy rákattintással kiválasztja. Húzd a kártyát egy másik oszlopba, hogy a tetejére helyezd. A kártyákat csökkenő sorrendben kell egymásra rakni (magastól az alacsonyig), a királytól kezdve az ászig. Nem hagyhatsz ki egyetlen számot sem!

A kártyák egymásra helyezéséhez csak a szám számít – az összes színt összekeverheted. Ez azt jelenti, hogy olyan sorozatokat készíthetsz, mint például hat káró – öt kőr – négy pikk. A Klondike pasziánsszal ellentétben nem kell váltogatnod a piros és a fekete színeket.

Ha csak lehet, a legjobb, ha a kártyákat színenként halmozod fel. Ha a szín megegyezik, és a számsor teljes, egyszerre több kártyát is felvehetsz. Tehát felvehetsz egy káró 6–5–4-ből álló készletet, ha megérinted a hatost, és a köteget bármely színű hetesre húzod (lehetőleg káróra, ha rendelkezésre áll).

Hogyan lehet eltűntetni a kártyákat a Spider pasziánszban?

A kártyák eltüntetéséhez a szín is fontos. Csak a megfelelő sorrendben egymásra rakott teljes színsor távolítható el a tablóról. A befejezett színek automatikusan eltűnnek, amint ráteszed az utolsó kártyá(ka)t.

Hogyan húzz új kártyákat a Spider pasziánszban?

A játék kezdésekor 54 kártya van a tablón. A maradék 50 kártya alkotja a tartalék kártyapaklit. Ha elfogynak a lépéseid, megérintheted ezt a paklit, hogy új tíz kártyából álló sort osszon ki. Minden oszlop felső kártyáját egy új kártya fedi.

Nem oszthatsz új kártyákat, ha a tíz oszlop közül bármelyik üres. A Spider egyes verzióiban csak királyt tehetsz egy üres nyílásba. Ebben a játékban azonban bármilyen kártya használható. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ebben a játékban egyetlen lépést sem lehet visszavonni, ezért alaposan nézd meg, mielőtt cselekszel!

Mikor jelent meg a Spider pasziánsz?

Ez a játék 2021. október 11-én jelent meg.

Ki készítette a Spider pasziánszt?

A Spider pasziánszt a Famobi játékfejlesztő készítette.