MahJongg Alchemy
Mahjong TitansMahjong Titans Butterfly KyodaiButterfly Kyodai Fruit ConnectFruit Connect Pet ConnectPet Connect Master Qwan's MahjonggMaster Qwan's Mahjongg Mahjong Shanghai DynastyMahjong Shanghai Dynasty Butterfly Kyodai DeluxeButterfly Kyodai Deluxe Mahjong RoyalMahjong Royal Butterfly ShimaiButterfly Shimai Mahjongg CandyMahjongg Candy The Great MahjongThe Great Mahjong Butterfly Kyodai HDButterfly Kyodai HD Jewels Kyodai MahjongJewels Kyodai Mahjong Mah JonggMah Jongg The Mah-Jongg KeyThe Mah-Jongg Key Gorillas Tiles of The UnexpectedGorillas Tiles of The Unexpected Mahjongg 3DMahjongg 3D Duck Pond MahjongDuck Pond Mahjong DodgeballDodgeball Tile Guru Match FunTile Guru Match Fun Solitaire Mahjong Classic 2Solitaire Mahjong Classic 2 Bubble ShooterBubble Shooter Solitaire ClassicSolitaire Classic Mahjong ConnectMahjong Connect Mahjong DimensionsMahjong Dimensions Fireboy and Watergirl 1: Forest TempleFireboy and Watergirl 1: Forest Temple Bubble Shooter HDBubble Shooter HD Jewels Blitz 4Jewels Blitz 4 Garden TalesGarden Tales Smarty Bubbles X-mas EditionSmarty Bubbles X-mas Edition Mahjong ClassicMahjong Classic Free Cell SolitaireFree Cell Solitaire Jewels Blitz 5Jewels Blitz 5 Words of WonderWords of Wonder Bubble Shooter World CupBubble Shooter World Cup Spider SolitaireSpider Solitaire Mahjong Dark Dimension: Triple TimeMahjong Dark Dimension: Triple Time Jewels Blitz 6Jewels Blitz 6 Solitaire Story - TriPeaks 2Solitaire Story - TriPeaks 2 Vega Mix 2: Mystery Of IslandVega Mix 2: Mystery Of Island Block BlastBlock Blast Mahjong Connect DeluxeMahjong Connect Deluxe Mergest KingdomMergest Kingdom Tiles of The SimpsonsTiles of The Simpsons Candy RiddlesCandy Riddles Solitaire Story Tripeaks 4Solitaire Story Tripeaks 4 Fireboy and Watergirl 2: Light TempleFireboy and Watergirl 2: Light Temple Mahjong TowerMahjong Tower Craftnite.ioCraftnite.io Fairy TownFairy Town Crescent Solitaire 2Crescent Solitaire 2

MahJongg Alchemy

3.4
19.035 szavazatok

A MahJongg Alchemy a klasszikus mahjong játék újragondolt változata, egyben kalandra hív az ősi alkimisták titokzatos világába. Szedd le a csempéket az összeillő alkímiai szimbólumok, sárkányok, égitestek és ezoterikus alkímiai eszközök összepárosításával.

Hogyan kell játszani a MahJongg Alchemy játékot?
Ebben a gondolkodásra késztető játékban a cél az adott csempék megtalálása és összepárosítása. Csak azokat választhatod ki, amelyeket nem fed le másik csempe. A csempék egyik vagy mindkét hosszú oldalának szabadon kell lenniük. Párosítsd őket össze, és fedd fel az alul elrejtett darabokat.

15 perc áll rendelkezésedre, hogy minél több elrendezést felszedj. Az óra a szintek felső részén látható. Ha kifogysz a lépésekből, a játék véget ér, és egy új készlet kerül kiosztásra. A felül található gombot is használhatod egy szint befejezéséhez és egy osztás kéréséhez. Az óra azonban ilyenkor is ketyeg tovább!

Mi az alkímia?

Az alkímia a természetfilozófia ősi formája. Bár az alkímia fontos szerepet játszott a modern tudományok, például a kémia és az orvostudomány fejlődésében, sok misztikum és spiritualitás övezi.

Az alkimisták az anyagok megtisztításának módját keresték. Legismertebb céljuk volt, hogy nem nemesfémeket, pl. az ólmot és az ónt, nemesfémmé, tehát arannyá és ezüstté alakítsanak. Az alkimisták másik fontos törekvése egy olyan elixír felfedezése volt, amely minden betegséget meg tud gyógyítani, illetve halhatatlanságot és örök fiatalságot ad az alkotójának. Egyesek úgy vélték, hogy létezik egy tökéletes anyag, amely minderre képes. Ezt nevezték „Bölcsek kövének".

Mit jelentenek a szimbólumok? 

A csempéken az alkímiában általánosan használt elemeket, vegyületeket, eszközöket és eljárásokat szimbolizáló piktogramok láthatók. A napok és a holdak például az aranyat, illetve az ezüstöt jelképezik. A kör, amelynek közepén egy pont van, a napot és az aranyat szimbolizálja. Nézd meg, hogy megtalálod-e a bolygókhoz társított fémeket, a higanyt, a vasat és a rezet, vagy olyan anyagokat, mint a nikkel, a foszfor és a bizmut.

Az alkimisták különböző eszközöket is használtak az anyagok lepárlásához. Néhány csempén retortákat és lombikokat láthatsz. A retorta egy lefelé nyúló, hosszú nyakkal vagy kiöntőcsővel ellátott, kerek edény. A lombik egy két vagy több, csővel összekapcsolt rendszer, amelyet anyagok melegítésére és desztillálására használnak.

Mikor jelent meg először a MahJongg Alchemy?

Ez a HTML5 verzió először 2019. december 9-én jelent meg.

Ki készítette a MahJongg Alchemy játékot?

Ezt a játékot az Arkadium fejlesztette.

Vezetés
Használj egeret